Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στο Αγιορείτικο Βήμα σχετικά με την ανάρτηση του "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ"

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Φίλοι και συντελεστές του Αγιορείτικου Βήματος. 
Εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με email που σας στέλνουμε, σχετικά με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαλκιδικής και κατ' επέκταση η χώρα μας με τα ορυχεία χρυσού στην περιοχή μας. Ένα θέμα που από όποια διάσταση και αν το δεις είναι ένα σκάνδαλο. Οικονομικό, αφού το Ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση όλοι εμείς δεν θα λάβουμε ούτε 1 ευρώ και περιβαλλοντολογικό, αφού το μέγεθος και το είδος της εξόρυξης είναι τέτοιο που δεν θα υφίσταται Χαλκιδική και κατ επέκταση Άγιον Όρος μετά το πέρας των εργασιών. 


Ο λόγος λοιπόν που προχωρήσαμε στον αποκλεισμό της πύλης του Αγίου Όρους, είναι γιατί η Ιερά Μονή Ιβήρων αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση 940 στρεμμάτων στην Ελληνικός Χρυσός όπου θα χρησιμοποιηθούν σαν χώροι απόθεσης τοξικών αποβλήτων. Τοξικά απόβλητα που θα βρίσκονται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα στις θάλασσες μας και που θα σκορπούν τον θάνατο εις τους αιώνες των αιώνων. Εαν λοιπόν θεωρείτε πως εμείς οι "θεοσεβούμενοι" όπως το γράφετε, είμαστε "ηλίθιοι" (όπως το γράφουν μερικοί πραγματικά θεοσεβούμενοι αναγνώστες σας,) επειδή προσπαθούμε να σώσουμε τις ζωές μας και τον τόπο μας, τότε θα πρέπει να αποδεχθείτε πως στο μέλλον, όταν θα πηγαίνετε για προσκύνημα στο Άγιον Όρος, θα βλέπετε χιλιάδες στρέμματα δάσους κατεστραμμένα, τεράστιους κρατήρες στην γη, ερημωμένοι τόποι και άνθρωποι που θα κλαίνε την μοίρα τους. 
Αν λοιπόν για εσάς έχει μεγαλύτερη σημασία το γεγονός ότι κάποιες εκατοντάδες "τουρίστες" δεν κατάφεραν να μπούνε στο Άγιον Όρος από τις ζωές μας, τότε να μας συγχωρέσετε.
Οφείλετε τουλάχιστον να γνωρίζετε πως οι περισσότεροι από εμάς ζούμε και εργαζόμαστε στο Άγιον Όρος και οι περισσότεροι από του μοναχούς κατανοούν και αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας, γιατί ΔΕΝ έχουν παρωπίδες σαν και ΕΣΑΣ. Όσον αφορά την Ιερά Μονή Ιβήρων ευελπιστούμε μετά από την συνάντηση μας και την ενημέρωση, να αντιληφθούν το σφάλμα τους και να μην επιτρέψουν την καταστροφή της πύλης του Αγίου Όρος. Εξάλλου ο μοναχισμός δεν είναι μπίζνες. 
Οφείλετε μετά από αυτή την παρέμβαση μας, την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε για τυχών κινητοποιήσεις μας, να φροντίσετε να μάθετε τον λόγο και χωρίς ύφος ειρωνείας να γράψετε την είδηση σας. 
Κλείνοντας σας παραθέτουμε και την εκπομπή του κυρίου Λογοθέτη από το κανάλι 4Ε
Παρακαλούμε για την δημοσίευση της απάντηση μας σχετικά με το άρθρο σας "Ο ...ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ" καθώς και η δημοσίευση της εκπομπής του κυρίου Λογοθέτη από το 4Ε. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί μεροληπτικό από πλευρά σας.

Με εκτίμηση 
Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"όλοι εμείς δεν θα λάβουμε ούτε 1 ευρώ". Δεν κατάλαβα. Ολοι οι εργάτες δουλεύουν αμισθί; Η εταιρία και οι εργάτες δεν πληρώνουν φόρους; Δεν πληρώνουν ΙΚΑ; Οι εργάτες δεν πάνε στο καφενείο, δεν ψωνίζουν στο μπακάλικο; Η Αρναία έχει πολλούς δημοσίους υπάλλήλους. Οι μισθοί τους από που πληρώνονται; Από τους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι ίσως;

Οι ενεργοί πολίτες της Αρναίας είναι εναντίον όλων των μεταλλείων, εναντίον των μεταλλείων της Χαλκιδικής η εναντίον μόνο του χρυσού. Και οι άνεργοι πολίτες της Αρναίας τι πιστεύουν;
...

Ανώνυμος είπε...

δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο απο τους αγιορειτες οαπρεπε ομως να εκτελουν εντολες θεου.Δυστυχως οι βρωμιαρηδες Καναδοι μαζι με τους σαπιους πολιτικους των Αθηνων και τους τοπικους θα μας ξεκληρισουν.ειναι πολλα τα λεφτα πατριωτη το ιδιο και τα αχορταγα λιγουρια

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά γιατί δεν έκλεισαν τους δρόμους στις 2 εισόδους της Ιερισσού;; αυτό το σκεφτηκέ κανείς; Πρώτα απ'όλα το οικονομικό συμφέρον ε;; Λαμόγια Ορκινάδες μια ζωή θέλετε όλα τα λεφτά του κοσμάκη να έρχονται σε εσάς. Αλλά που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός. Είδη τα μαγαζιά σας είναι σχεδόν ΠΑΝΤΑ άδεια (αν εξαιρέσεις τις γιορτές που είχε κόσμο παντού).

Ανώνυμος είπε...

τΟ ΌΤΙ ΘΑ ΕΞΑΝΙΣΤΕΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΕΛΕ΄ΤΗ,ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ Η Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ!ΕΧ'ΤΙ ΞΥΦΥΓ ΡΕΕΕ!ΣΜΑΖΟΥΧΤΕΙΤΙ!ΑΠΛΙΚΑΙΣΙΟΥ,ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ!