Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του καθηγητή της πυρηνικής φυσικής στο ΑΠΘ Χ. Ελευθεριάδη στην ανάρτηση του Ν. Αρβανιτίδη "Επαναλαμβανόμενο λάθος ή ατόπημα κατά συρροή;"

Η ανάρτηση του Ν. Αρβανιτίδη ΕΔΩ.
Άνευ παρεξηγήσεως κύριε Αρβανιτίδη, τα περισσότερα από αυτά που λέτε δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με όσα είπα στην ομιλία μου.
Ως εκ τούτου δεν μπορώ να ασχοληθώ με το κείμενό σας, σημείο προς σημείο, διότι απλά βρίθει ανακριβειών. Άλλα έλεγα, άλλα καταλάβατε. Ανάλογα είναι και τα συμπεράσματά σας.

 
Το να απομονώνονται κάποια σημεία, είναι γνωστή μέθοδος διαστρέβλωσης των λεγομένων του άλλου, στην οποία δεν είστε ο μόνος που επιδίδεται. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το "προφανώς μαζί με τον τίτλο πήρε "πακέτο" όλες τις διαφάνειες και τι περιεχόμενο της παρουσίασης". Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Αρβανιτίδη; Μετράτε τα λόγια σας;
Σημειώνω ότι έθεσα σαφή ερωτήματα. Αυτός ήταν και ο ουσιαστικός τίτλος της ομιλίας άλλωστε. Να σας το θυμίσω, "τα ερωτήματα ενός ενημερωμένου πολίτη" ήταν. Δεν επικαλέστηκα την επιστημονική μου ιδιότητα, την οποία την κάνατε σκουπίδι από τα ύψη της δικής σας επιστημοσύνης, με επίθετα που ούτε θα επαναλάβω, ούτε θα ανταποδώσω φυσικά.
Για να μην τρώμε το χρόνο μας, ασχοληθείτε με τα ερωτήματα που έθεσα. Σχολιάστε τα, δώστε απαντήσεις. Εγώ είμαι έτοιμος να πεισθώ, αν ακούσω επιχειρήματα. Όχι γενικόλογα σαν αυτά με τα οποία μας στολίσατε, αλλά συγκεκριμένα. Περιμένω λοιπόν τα δικά σας νούμερα. Μην επικαλεστείτε ξανά την αυθεντία σας, δεν σέβομαι αυθεντίες που δεν είναι σε θέση να αποδείξουν τα λεγόμενά τους. Και όταν λέω "αποδείξουν", εννοώ "ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ". Αν με εννοείτε. 
Μιλήστε όσο θέλετε για θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ περιμένω να μας πείτε και για αυτές που θα χαθούν. Καθώς και για τις ισοδύναμες θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν σε οικονομικές δραστηριότητες που θα σβήσουν ή θα μειωθούν. Λυπάμαι, αλλά όποιος μιλάει ΜΟΝΟ για αυτές που θα δημιουργηθούν, ξέρει καλά ότι κοροϊδεύει. Και το κάνει εν γνώσει του. Άρα δεν είναι έντιμος.
Τα σχόλια σας για μικροφράγματα (αυτά που σπάζουν) που βρίσκονται εδώ και εκεί, να πάτε να τα πείτε στην Ρουμανία και την Ουγγαρία. Εγώ άκουσα μέχρι και για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Εσείς; Στο Στρατώνι, ε, δεν σκοτώθηκε και κανένας, απλώς έγινε καφέ η θάλασσα και μεταφέρθηκαν διάφορα στοιχεία στον πυθμένα. Κάτι απλά βαρειά μέταλλα και άλλα τέτοια. Μικρό το κακό, ειδικά για την πλευρά που εκπροσωπείτε. Επί τη ευκαιρία, "ψύλλου πήδημα" και όχι "ψήλου πήδημα" είναι το σωστό νομίζω. Μάλλον σαν ξέφυγε.
Για υπόγεια νερά που θα τηλεμολυνθούν, Πιερίας και όλης της Ελλάδος, είπε κανείς τίποτε; Βγάζετε από τη φαντασία σας λόγια και μου τα αποδίδετε; Μέχρι τα Σήμαντρα έφτασα, απλά για να τονίσω το έλλειμμα νερού που γίνεται όλο και πιο έντονο και πάλι μόνο για την μείωση των υπογείων υδάτων μίλησα. Αν θέλετε, μάθετε τι γίνεται και κοντύτερα, στην Ορμύλια και ακόμη πιο κοντά. Αν σας νοιάζει πως ποτίζουν αυτοί οι άνθρωποι και βγάζουν το ψωμί τους. Το νόημα βέβαια της αναφοράς μου ήταν ότι ο υδροφόρος ορίζων νομοτελειακά θα πέσει, ακτινικά γύρω από την περιοχή εξόρυξης. Το πόσο θα πέσει εξαρτάται από την δυναμική αναπλήρωσης των υδροφορέων και την διαπερατότητα των πετρωμάτων. Πάντως ΘΑ ΠΕΣΕΙ, ό,τι και να λέτε. Περιμένω τους αριθμούς σας, σαν ειδικότερος που είστε. Έχετε αριθμούς; Εσείς θα σκάψετε, εσείς έχετε υποχρέωση να μας τους πείτε. Πάντως όπου ενέσκηψαν μεταλλευτικές δραστηριότητες της κλίμακας που υμνολογείτε, υπήρξε και τεράστιο πρόβλημα με τα νερά. Χώρια η μόλυνση, ευχαριστώ που το αναφέρατε εσείς. Τα παραδείγματά σας παρακαλώ από όλη την υφήλιο και όχι μόνο από τη χώρα των χιλίων λιμνών. Υπάρχει και η Μογγολία, που την αναπτύσσουν οι όμοιοί σας. Και όλος ο νομαδικός πληθυσμός που ζούσε ελεύθερα επί αιώνες, χάνεται, αφού χάνονται και τα λίγα νερά. Και στριμώχνονται σε λαμαρινόσπιτα στα περίχωρα της Ουλάν Μπατόρ, παρακαλώντας για μεροκάματο και ανακαλύπτοντας τον αλκοολισμό και άλλα τέτοια υπέροχα. Κατά τα άλλα η Μογγολία "αναπτύσσεται".
Σας έχω και μια πρόταση: Έστω ότι μας πείσατε ότι το περιβαλλοντικό κόστος δεν είναι σημαντικό. Έστω ότι το ξεπερνάμε αυτό. Πείτε μου εσείς το κόστος εξόρυξης. Εγώ το εκτίμησα με βάση τα στοιχεία που είχα σε 300 περίπου δολάρια ανά ουγγιά χρυσού, σε διαχρονική βάση (αρχίζει από ψηλότερα και κατεβαίνει με την πάροδο του χρόνου). Η εταιρεία παρουσίασε μελέτη υγιούς κερδοφορίας με τιμή 425 δολάρια ανά ουγγιά. Πρότεινα (το ξεχάσατε;) να παίρνει η εταιρεία 500 δολάρια, για να έχει ακόμη πιο σημαντικό κέρδος. Και τα 1200 δολλάρια (μέχρι τα 1700 που αξίζει σήμερα η ουγγιά) να πηγαίνουν στην Ελλάδα σαν μεταλλευτικό δικαίωμα. Ο χρυσός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, δεν είναι της Eldorado Gold!
Αν προτιμάτε να τα παίρνει η Eldorado Gold, δικαίωμά σας. Δικαίωμά μου και μένα να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Και όλος ο κόσμος ας βγάλει συμπεράσματα.
Ας αναφερθώ και στην ερώτηση που αρχίσατε να θέτετε στο τέλος της εκδήλωσης. Ως γνωστόν, με το flash smelting γίνεται απόληψη όλων των μετάλλων αρχικά. Αν έχετε να προσθέσετε και όλα τα άλλα μεταλλεύματα πέραν του χρυσού, θα χαρώ να μάθω από εσάς, ως ειδικότερο, τα κόστη απολήψεως, ώστε να συμφωνήσουμε μαζί για το μεταλλευτικό δικαίωμα που θα αναλογεί και σε αυτά. Ως πρόταση εννοείται, μια που οι αποφάσεις βέβαια παίρνονται αλλού. Η Ελλάδα τα θέλει όλα τα μεταλλεύματα. Δεν θέλει όμως να τα χαρίσει σε καμία eldorado gold για μερικά μεροκάματα μόνον. Ασφαλώς να κερδίσει και η όποια eldorado gold. Όμως η Ελλάδα (η δική μου Ελλάδα) θέλει και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μεταλλευτικά δικαιώματα, όχι την κοροϊδία του 1,5%. Αν η δική σας Ελλάδα αρκείται στο 1,5%, δεν είμαστε ίδιοι Έλληνες. Περιμένω αριθμούς από εσάς.
Ιδού η Ρόδος.
Σαν ειδικός μεταλλειολόγος που είστε, θα μπορέσετε να μας πείτε και για το πως θα διαχειριστείτε το διοξείδιο του θείου που θα παραχθεί. Περιμένω και μια εκτίμηση για το πόσο θα μετατραπεί σε θειικό εξύ και πόσο θα διαφύγει. 
Και είχα θέσει και οικονομικής φύσεως ερωτήματα, αλλά αυτά προφανώς δεν θέλετε να τα ξανακούσετε. Ως προς την παραχώρηση λέω. Αν βρείτε κανέναν ειδικό οικονομολόγο, πείτε του να μας εξηγήσει αυτός πως έγινε, μια που εμείς ως μη ειδικοί δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως πουλήθηκαν όλα για 11 εκατομμύρια. Μέσα στο όλα ήταν και έτοιμο ζεστό χρήμα, 270.000 τόννοι αρσενοπυρίτη που ΔΕΝ ανήκε στην TVX. Πώς πήγε αλήθεια στον γνωστό επενδυτή; Φωτίστε μας, αν ξέρετε. Και αν δεν ξέρετε, μάθετε. Και αν μάθετε και δεν αντιδράσετε, τότε κάπου τοποθετείστε από μόνος σας.
Αν ποτέ δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα, ευχαρίστως θα αποδεχθώ όσες είναι λογικές. Π.χ. ο κος Τσουτρέλλης με έπεισε για αρκετές από τις μεταλλευτικές και όχι μόνο δραστηριότητες που ανέφερε ως προτάσεις. Και μάλιστα επικρότησα κάποιες από αυτές. Θα πρέπει να υποθέσω ότι δεν προσέχατε. 
Δεν σας εμπιστεύομαι κύριε Αρβανιτίδη. Τα γραφόμενά σας προδίδουν βαθύτατο φανατισμό. Ο φανατισμός και η επιστήμη δεν συμβιβάζονται. Σαν υπερβολικός ο μεταλλευτικός σας οίστρος. Πλήρης έλλειψη μέτρου χαρακτηρίζει τα γραφόμενά σας. Δεν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά αντί να καταθέσετε απαντήσεις στα ερωτήματά μου και αντεπιχειρήματα, πετάτε λάσπη. Στη φυσική ξέρουμε ότι η συστηματική συμπεριφορά κρύβει αίτια και κίνητρα. Και όσο πιο συστηματική η συμπεριφορά, τόσο καθαρότερα τα συμπεράσματα.
Το χειρότερο είναι ότι αυτά που θα βγουν από το σκάψιμο, αυτά που ανήκουν στην Ελλάδα, εσείς τα χαρίζετε στις γνωστές για τις πρακτικές τους μεταλλευτικές του Καναδά. Αποδείξτε ότι λάθος κατάλαβα, απαντώντας στα ερωτήματα και στην πρόταση για μεταλλευτικά δικαιώματα. θα χαρώ πολύ αν μου δώσετε την ευκαιρία να σας ζητήσω συγγνώμην.
Καλό μήνα σας εύχομαι και λιγότερο φανατισμό υπέρ της Eldorado Gold. Υπάρχει και η Ελλάδα.
Χρήστος Ελευθεριάδης
Υ.Γ. Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνονται και στους διάφορους σχολιαστές που έσπευσαν να λασπολογήσουν σε διάφορα blogs. Ας μείνουν στα ερωτήματα ουσίας. Σε ότι αφορά τον αριθμό των 630 εργαζομένων και τη δουλειά που κάνουν, ακούγεται ότι δεν είναι μόνο μέσα στις στοές. Έχουν και ρόλο δύναμης κρούσεως απέναντι σε αυτούς που αντιδρούν. Αν λάθος με πληροφόρησαν, παρακαλώ διαψεύστε το. Θα χαιρόμουν πολύ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να σας διαψεύσει κ. Ελευθεριάδη.Ο ντόπιος πληθυσμός δεν θα επιτρέψει αυτή τη καταστροφή.Π Ο Τ Ε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ελευθεριαδη, καλησπερα.
θα υποστητε να διαβασετε ενα σχολιο μιας οχι και πολυ μορφομενης γυναικας.. Εγω σας εχω μια απλη ερωτηση. Πιστευετε , οτι ενας επιστημονας δικη σας εμβελιας επερεπε να κανει τετοιου ιδους ερωτησεις μονο ως ενημερωμενος πολιτης? και τι καταφερατε. Το υπαρχων επιβαρημενο κλιμα να το κανετε ακομα πιο βαρυ. Μπορουσατε να πατε να τα "ψαλετε" προσωπικα στον κυριο Αρβανιτιδη ή μαλλον να ζητουσατε απευθιας τις απαντησεις για τα ερωτηματα ενος ενημερομενου πολιτη , δλδ μονο με αρμοδιοτητα αυτη? Εσεις που εχετε ευκολια να "παρετε" τις γνωσεις ( ενοω νοητικα) Στο μονο που θα σημφωνησω ειναι το οικονομικο, που αλλωστε δεν εκριψα ποτε οτι ειμαι υπερ του κρατους. κατα ταλλα σας βρισκο "λιγο φαλτσο". ευγενια

Ανώνυμος είπε...

Πες τα !!!!!!!!! Μπραβο !!!!!!!!!!

Nikos Kalyviotis είπε...

κ. Ελευθεριάδη εσείς μια χαρά τα λέτε άλλοι καταλαβαίνουν ότι θέλουν (ή μάλλον δεν καταλαβαίνουν τίποτα και για αυτό είναι υπέρ της εξόρυξης χρυσού). Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι κατα καιρούς, όλα τα παπαγαλάκια της Eldorado Gold, καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σαν απλός πολίτης αυτού του τόπου κεντρίστηκα από τον σεβαστό καθηγητή της πυρηνικής φυσικής και κάθισα και τον μελετησα. Θέλω να εκφράσω τα ακόλουθα σχόλια.
Ο πυρηνικός φυσικός μας θυμίζει "τα ερωτήματα ενός ενημερωμένου πολίτη". Εγώ περίμενα να ακούσω για τα αγαθά της πυρηνικής ενέργειας. Αυτά που απολαμβάνουν οι Γάλλοι, οι Σουηδοί, οι Γερμανοί (άν και ταλαντεύονται για κλείσιμο των πυρηνικών).
Ο πυρηνικός φυσικός ρωτάει «στο Στρατώνι, ε, δεν σκοτώθηκε και κανένας;». Και στα πυρηνικά πεθαίνουν. Εκτός και άν έγινες πυρηνικός φυσικός για να είσαι ο τελευταίος του είδους. Αυτός που θα κλείσει την πόρτα.
« Κάτι απλά βαρειά μέταλλα και άλλα τέτοια.» Ποιός μιλάει; Τί δηλαδή, να τα καταργήσουμε; Να τα εξορκίσουμε;
«Υπάρχει και η Μογγολία, που την αναπτύσσουν οι όμοιοί σας». Τσένγκις Χάν γεννιούνται κάθε χίλια χρόνια. Μη νοιάζεσαι γι’ αυτούς!
«Η εταιρεία παρουσίασε μελέτη υγιούς κερδοφορίας με τιμή 425 δολάρια ανά ουγγιά. Πρότεινα να παίρνει η εταιρεία 500 δολάρια, για να έχει ακόμη πιο σημαντικό κέρδος. Και τα 1200 δολλάρια να πηγαίνουν στην Ελλάδα σαν μεταλλευτικό δικαίωμα.» Ο Μανώλης, με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια. Υπάρχει η τεχνολογία, η τεχνογνωσία, τα κεφάλαια, τα ρίσκα.
«Όμως η Ελλάδα (η δική μου Ελλάδα) θέλει και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μεταλλευτικά δικαιώματα, όχι την κοροϊδία του 1,5%.» Υπάρχουν νόμοι.
Όσο για το διοξείδιο του θείου, υπάρχουν κανονισμοί εθνικοί και ευρωπαϊκοί.
«Πώς πήγε αλήθεια στον γνωστό επενδυτή;» Μπορούσες να είσαι εσύ αυτός και δεν το έκανες.
«Ο κος Τσουτρέλλης με έπεισε για αρκετές από τις μεταλλευτικές και όχι μόνο δραστηριότητες που ανέφερε ως προτάσεις. Και μάλιστα επικρότησα κάποιες από αυτές.» Τί γίνεται με τις υπόλοιπες, μετά τις κάποιες; Λογοκρισία και στον Τσουτρέλλη;
«Σε ότι αφορά τον αριθμό των 630 εργαζομένων και τη δουλειά που κάνουν, ακούγεται ότι δεν είναι μόνο μέσα στις στοές.» Η οργάνωση της εταιρείας είναι ίδιο και αποκλειστικό δικαίωμά της. Πληρώνει από το ταμείο της.
ΟΜΩΣ, η Ελλάδα, η δική μου Ελλάδα, θέλει απλή λογική. Τίποτα παραπάνω. Τίποτα παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

επειδη θα διαβασετε κ. Ελευθεριαδη τα σχολια , ο κοσμος εδω στο blog να με συγχωρεσει,γιατι τα εχει διαβασει...μεγαλωσα εξωτερικο, με μεταλλεια, με εκμεταλευση ουρανιου και πυρινικό εργοστάσιο ηλ. ρευματος. φυσικά σε κομμουνιστικό κράτος. γιαυτο δεν μπορω να σας καταλαβω! ευγενια.

Ανώνυμος είπε...

5:48
ότι έγραψες έχει απαντηθεί πολλές φορές και απορώ γιατί γυρνάς πίσω!
Ψάξε το λίγο!
Η σκέψη δε κάνει κακό!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ελευθεριάδη απλώς να είστε έτοιμος για τον πόλεμο λάσπη που θα πετάξουν τα Μπομπολοειδή.
Χαλκιδικιώτης

Υγ Συνυπογράφω απόλυτα τις σκέψεις σας

Χρήστος Ελευθεριάδης είπε...

Αγαπητή Ευγενία
ο κος Αρβανιτίδης μου τα έψαλλε δημοσίως, από το blog του. Απάντησα και εγώ στο blog του, όπου η απάντησή μου περιμένει έλεγχο για να βγει από χτες το βράδυ. Φρόντισα να βγει και σε ένα-δυο blogs που αναδημοσίευαν τα σχόλια του κου Αρβαντιτίδη, όπως, καλή ώρα, η Ρεσπέντζα.
Λυπάμαι αν επιβάρυνα ένα ήδη κακό κλίμα. Αλλά η σιωπή στην περίπτωσή μας δεν είναι χρυσός, δυστυχώς.
Σε ό,τι αφορά την ειδικότητά μου, επειδή πολλοί το πρώτο που λένε είναι "πυρηνικός φυσικός είναι, να μην μιλάει για μεταλλεία". Διαφωνώ κάθετα. Αυτό που πρώτα κοιτάμε στην επιστήμη είναι "τι λέγεται" και πολύ μετά "ποιος το λέει".
Στο τέλος, ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να θέτει ερωτήματα και να ζητά απαντήσεις.
Αν τα ερωτήματά μου δεν είναι εύλογα, ας μας το δείξουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί.

Στον ανώνυμο των 5:48 έχω να πω ότι είναι ο πρώτος που ακούω να λέει ωμά, να τα παίρνει όλα η eldorado gold. Εδώ απλά διαφωνούμε. Εγώ δέχομαι να βγάζει λογικά κέρδη η όποια εταιρεία. Μέχρι εκεί.

Απαντά στην ένστασή μου για το 1,5% μεταλλευτικό δικαίωμα, λέγοντας ότι "υπάρχουν νόμοι".
Με μέχρι πριν λίγους μήνες, ούτε το 1,5% υπήρχε. Μηδενικό ήταν το μεταλλευτικό δικαίωμα. Και αυτό το 1,5% το έβαλαν για να λένε ότι "η χώρα θα παίρνει μεταλλευτικά δικαιώματα". Μια κοροϊδία δηλαδή.

Στην απορία του για τις προτάσεις Τσουτρέλλη, ουδεμία λογοκρισία. Διαφώνησα με τον κο Τσουτρέλλη στο θέμα των εξορύξεων χρυσού, δεν το κατάλαβε;

Το σχόλιο για τους 630 εργαζομένους που τους πληρώνει η εταιρεία, άρα τους χρησιμοποιεί όπως θέλει, είναι πολύ σκληρό για μένα. Είστε της Σχολής του Σικάγου, φοβάμαι κύριε ανώνυμε των 5:48. Δεν νομίζω ότι μπορώ να δεχτώ στη χώρα μου εταιρείες που πληρώνουν εργαζομένους για να τους έχουν για μισθοφόρους.

Και τα υπόλοιπα που λέτε, ανάλογα είναι.
Η δική σας Ελλάδα δεν είναι της απλής λογικής. Είναι της Σχολής του Σικάγου, οι ιδέες της οποίας εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά από τη χούντα του Πινοσέτ στη Χιλή.
Διαφωνούμε. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

επί τέλους ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος ο καθηγητής Ελευθεριάδης που λέει τα πράγματα με το όνομα τους... κύριε καθηγητα από δω και πέρα έχετε μπει στο στόχαστρο των ΠΩΛΗΤΩΝ της γης του Αριστοτέλη και θα δεχθείτε πολλές συκοφαντίες..οι άνθρωποι εδώ είναι οπαδοί του γιοσεφ γκαιμπελς με αρχηγούς τον παχτα τον μοσχοπουλο και φυσικα το blog των πολιτών Αριστοτέλη.. αυτό το blog για μέρες τώρα θα σας πετάει λάσπη... υπομονή γιατί είναι ελεεινοί..!!

caesar

Υ.Γ πολίτες Αριστοτέλη είμαι αυτόκλητος συνήγορος του καθηγητή όσο κι εσείς του Αρβανιτιδη....

katarina είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στον κ.Ελευθεριάδη.
Ήμουν παρόν. Ήταν παρόντες και οι του ΥΠΕΚΑ-ΙΓΜΕ. Δεν ζήτησαν το λόγο. Γιατί; Γιατί ήταν αποστομωμένοι τόσο από τον κ.Στάγκο όσο και από τον κ. Ελευθεριάδη.

Αντ' αυτού και για να καταπιούν το χάλασμα, πετάν λάσπη με blogαρίσματα.

Όμως κ.Αρβανιτίδη, ξέρουμε ότι δεν περιμένατε στο γήπεδό σας να δείτε το κοινό να χειροκροτά παρατεταμένα ΜΟΝΟΝ τον κ.Ελευθεριάδη. Ξέρουμε ότι δε σας άρεσε το πλησίασμα προς τον κ.Ελευεριάδη από παρόντες για περισσότερες πληροφορίες.

ΈΤσι είναι όμως η ζωή. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΜΙΑ και κανείς δεν την μπερδεύει με τις υποσχέσεις, τις φανφάρες και τα ροζ σύννεφα ανάπτυξης.

Εύχομαι επικράτηση ισορροπίας. Εμείς οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας μάθαμε να ισορροπούμε κ να επιβιώνουμε. Εσείς ; τι θα κάνετε όταν η συζήτηση θα περιττεύει γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ θα είναι πια παγιωμένη;

Πώς θα αντέξετε κ.Αρβανιτίδη τον εαυτό σας ; από αυτόν δε μπορείτε να κρυφτείτε μιλώντας για θέσεις εργασίας σε μέρη που καταστρέψατε